SEVGİLİYE ŞİİRLER KİTAPÇILARDA

01-09-2014 DÜNYA

Dünyanın en zekileri yarıştı

Bu yıl Ankara'da 8'incisi düzenlenen 'Hafıza Olimpiyatları', Dünyanın en zeki beyinlerini bir araya getirdi. 'Mental Aritmetik', 'Hafıza Gücü', Zihinsel Matematik' ve 'Hızlı Okuma' başlıkları altında yarışmacılar birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.

Dünyanın en zekileri yarıştı

Kuruculuğunu Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar'ın üstlendiği 'Hafıza Olimpiyatları' Ankara'da festival havasında Ankaraa Demora Otel'de gerçekleşti. Türkiye ve yurt dışından katılım sağlayan her yaştan zeki 439 yarışmacı, ödül alabilmek için ter dökerken, yarışmadan bir de rekortmen çıktı. İsimler ve yüzler katagorisinde İstanbul'dan yarışmaya katılan 40 yaşındaki Rukiye Eyaz Çal, geçen yıl isim ve yüz hatırlama konusunda 104 olan rekorunu bu yılki yarışmada 108'e çıkararak Türkiye rekortmeni oldu.

Dünyanın en zeki insanları, katagorilerinde birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Kısa adı Memoriad olan dünyadaki resmi Hafıza Olimpiyatları, Türkiye'den ve yurt dışından 439 yarışmacının katılımı ile gerçekleşti. 'Mental Aritmetik', Hafıza Gücü', 'Zihinsel Matematik' ve 'Hızlı Okuma' kategorilerinde derece alabilmek için ter döktüler. Hafıza Olimpiyatları'nın ilk etabının Ankara ABC Koleji'nde gerçekleştirildiğini belirten Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, "Bu yıl 8'incisi düzenlenen olimpiyatlarımıza Türkiye genelinden 5 ile 12 yaş gruplarından 285 çocuk 'Türkiye Mental Aritmetik' şampiyonu olabilmek için ter döktü. Hepsini kutluyorum" dedi.


Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr Bu haber 2886 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın

Web sitemize nasıl ulaştınız?

Reklam
Tavsiye
Arama Motorları
Diğer

Namaz Vakitleri
Puan Durumu
Burç Yorumları